TERIMA KASIH

January 28, 2011

who loves you?

Sekiranya kamu dapati dirimu menyintai seseorang yang tidak membalas cintamu, janganlah merasa tersisih dan sedih. Tiada salahnya menyintai seseorang kerana cinta tidak memilih untuk singgah di hati seseorang.Sekiranya kamu dicintai oleh seseorang yang tidak kamu cintai, anggaplah ia satu penghormatan buat dirimu tetapi selitkan penghormatan itu dengan cara yang ikhlas dan jujur. Jangan ambil kesempatan dan janganlah melukakan.

Bagaimana kamu mengurusi cinta begitulah kamu mengurusi dirimu dan setiap hati dan perasaan mengalami kepedihan dan kebahagiaan yang serupa sekalipun cara kita mengendalikannya berbeza.Sekiranya kita bercinta dengan seseorang yang begitu menyintai diri kita dan tiba tiba cinta memilih untuk pergi, tiada siapa yang harus dipersalahkan, relakanlah cinta itu pergi. Kerana setiap yang berlaku ada maksud yang tersembunyi. Dan kita akan menyedari apabila masa silih berganti.

Ingatlah bahawa jangan terlalu memilih cinta. Kerana cinta itu sendiri akan memilih untuk singgah di hati sesiapa. Kamu hanya perlu menerima kehadiran cinta itu dengan segala misteri didalamnya apabila ia datang mengetuk pintu hatimu. Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidupmu bahagia dan bebaskan ia. Cinta sentiasa dan selamanya akan menjadi misteri. Bersyukurlah kerana ianya pernah singgah di hati kamu…

LABEL : hargailah orang yg sayangi kamu ye :)

7 comments:

 1. cinta rumit...tp thanks ya...sedikit sedar bila view diz note..!!~~

  ReplyDelete
 2. cinta, adalah perasaan, anugerah Yg Maha Esa kepada manusia sejagat..pelihara la ia sebaik mungkin :)

  ReplyDelete
 3. nur: sgt rumit..my pleasure :)

  norhaizan: INSHAALLAH dan cinta itu buta..hehehe:)

  ReplyDelete
 4. suka2.. perasaan dlm hati mmg susah nk control kan kan kan~

  ReplyDelete
 5. a'a sush sgt kn...so kena pndai control la :)

  ReplyDelete

Hey comel dan hensem.

Terima Kasih kerana membaca dan silalah memberi komen anda yang comel-comel ye. :)